Vårens stora dag och jag vill va' med, låt mig leva längre nu när jag kan se

Nu har jag bestämt mig för att det börjar bli vår. Är så trött på allt som har med vintern att göra. När solens ljus är så starkt att man måste kisa mot den, när människor tar av sig sina vinterkläder och upptäcker att de faktiskt kan le, då är det sannerligen vår. Jag och Madeleine tog en fika och gick runt med ansiktena vända mot solen. Pratade om serietecknande, orättvisor, styrka och tatueringar. Mitt mående har rusat uppåt och idag har jag verkligen reflekterat över saker som jag tidigare inte ens har märkt, det finns så många vackra saker där ute. Fågelsång till exempel. Hur vackert är inte det om man verkligen tar sig tid att lyssna? Det finns inga melodier som låter så, alla fåglar improviserar sina läten och jag tycker det är så unikt. Vi människor tycker att vissa toner eller melodier låter falska, men jag har aldrig hört en fågel sjunga falskt. Filosofiska tankar tar över min hjärna och allt är öppet, det finns alltid en tanke som har en annan tanke bakom sig. 
 

Lite bilder från i tisdags på HBTQ-mötet!
  
 

Saker som gör mig stark: Att veta att jag har överlevt mycket elände. Att veta att de personer som finns för mig idag har stannat kvar trots att jag har uppfört mig illa. Att det finns en ny dag bakom varje natt där man kan börja om.

Vad som gör mig glad: Mina fina vänner, deras energier planterar glädje i varenda del av min hjärna och kropp. När jag får till en riktigt bra rad i en dikt. Min katt. Att läsa andras poesi. Promenader i vårsolen. Ett varmt bad med handgjorda Lush-badbomber. Andras glädje. Choklad.

Det som gör mig arg: Att gay-personer inte får adoptera om de har en diagnos. Hat. irriterande småbarn. Att allting kostar så mycket. Att mina vänner mår dåligt utan att jag kan göra något åt det. När djur och människor far illa. Politik. När folk säger ”ryck upp dig”.

Jag blir motiverad av: Resor. Poesi. När jag finner ny musik. Att lära mig nya saker. Reflektion. När jag inser hur många framsteg jag faktiskt har gjort de senaste åren.

Allmänt | | Kommentera |
Upp